sunnuntai 24. marraskuuta 2019

KASTEASIA....VIISAAT JA TYHMÄT NEITSYT LAMPPU JA ÖLJY

JOS OLEN LUTERILAISELTA TAUSTALTANI NIINKUIN OLEN...KERRON ASIAT NIINKUIN NE TULI ETEENI...MINÄ EN
VOINUT PYYTÄÄ HYVÄÄ OMAATUNTOA JOTA RAAMATUN MUKAAN ON...SILLÄ

 3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta. >> Jakeen lisätiedot
3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

EIKÄ SIINÄ JÄRKEÄ OLEKAAN SILLÄ LAPSI ON EIKÄ TIEDÄ HYVISTÄ EIKÄ HUONOISTA OMISTATUNNOISTA YHTÄÄN MITÄÄN...MUTTA KUN OLIN NUORI JA HENGELLISET ASIAT TULIVAT ETEENI JA USKALTAUDUIN SITTEN ANTAMAAN ELÄMÄNI JEESUKSELLE..SAARNAAJA NÄYTTI KOHTAA APOSTOLIEN TEOT LUKU 2:41 NE JOTKA OTTIVAT HÄNEN SANANSA VASTAAN NE KASTETTIIN ....TÄHÄN SAUMAAN ON SOPIVAA PYYTÄÄ HYVÄÄ OMAA TUNTOA....KUN ON TULTU USKOON...OLEN ONNELLINEN ETTÄ KASTETTAVIEN JOUKOSSA OLI RINTAMAMIES TAUNO K. JOKA KOVIEN ELÄMÄNKOKEMUKSIEN KAUTTA LOPULTA LÖYSI USKON JA SANOI PIDÄN KUIN KOIRA LUUSTA KIINNI NYT...MYÖS RIINA V. JOLLA OLI TOINEN KÄSI vammautunut  MUISTAAKSENI iältään OLI NOIN 10 VUOTTA  TODISTI KAUNIISTI.
MINÄ EN SUOSTU LUTERILAISTEN PAINOSTETTAVAKSI MINÄ EN OLLUT ITSE OTTANUT KASTETTA VIELÄ KERTAAKAAN JOTEN TÄMÄ OLI AINOA KERTA...RAAMATTU PUHUU YKSI KASTE TÄMÄ OLI NYT SE.. THATS IT. JOKA USKOO JA KASTETAAN SE PELASTUU..
MITÄ SE MUKA ON KUN ITSE EI TIEDÄ ASIASTA MITÄÄN JA JOKU HEITTÄÄ VETTÄ PÄÄLLESI  LAPSENA SANOO  JÄLKEENPÄIN VUOSIEN JÄLKEENKIN...OLET PELASTETTU VIELÄPÄ VÄITTÄÄ OLET PELASTETTU..JOS OLISIN OLLUT ? MIKSI ETSIN KUUMEISESTI PELASTUSTA...JA RAUHAA...SIKSI ETTÄ.. TARVITSIN PARANNUKSEN TUOMAN OMANTUNNON RAUHAN JA LEVON...

TAPAHTUU...
KOTINI  PIHALLA YLI 34 VUOTTA JÄLKEENPÄIN SAMMUTAN 3 VALOSTA 2KPL VIEN RUOKAA LINNUILLE JA TULEN TAKAISIN PIMEÄN PIHAN OLLESSA EDESSÄ JA SEN YHDEN LAMPUN VALAISTAESSA AUTOANI..KAADUN RÄHMÄLLENI ...
 KUN KAADUN NOUSI.. VÄLITTÖMÄSTI MIELEENI... JUMALAN SANA..SINUN SANASI ON JALKOJENI LAMPPU...


Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni..(KATSOPAS EN muistanut että se on 119 psalmi ( on  muuten vuodelle 2019)
mikä erottaa tyhmät ja viisaat neitsyet molemmat  heillä on Jumalan sana lamppu siis....
                                Kuvahaun tulos haulle öljylyhty
»"Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. 

5 tyhmää 5 viisasta neitsyettä siis Jumalan sana lampussa kyllä...
mikä on astia vertauksessa ?
ASTIA RAAMATUSSA? SILLÄ Tyhmät otti lampun mutteivat öljyä astiaan ollenkaan.. viisaat ottivat öljyn astiaan...mikä siis on astia?
 kuuntelin Tauno Rantalaa hän kyseli herralta tätä astia juttua ,sanoi sen olevan ihmisen elämän....jos ottaa öljyä ottaa sitä elämäänsä....
vahvistan tämän Jumalan Sanalla hyvä Tauno...veli..oikein puhuit...

Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. 

Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.

https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

raamattu vuosi 1933                                  raamattu vuosi 1776 
18 Niin hän siis on armollinen, kenelle tahtoo, ja paaduttaa, kenen tahtoo.
18 Niin hän siis armahtaa, ketä hän tahtoo, ja paaduttaa, kenenkä hän tahtoo.
19 Sinä kaiketi sanot minulle: "Miksi hän sitten vielä soimaa? Sillä kuka voi vastustaa hänen tahtoansa?"
19 Niin sinä sanot minulle: mitä hän siis nuhtelee? sillä kuka taitaa hänen tahtoansa vastaan olla?
20 Niinpä niin, oi ihminen, mutta mikä sinä olet riitelemään Jumalaa vastaan? Ei kaiketi tehty sano tekijälleen: "Miksi minusta tällaisen teit?"
20 Ja tosin, oi ihminen, kuka sinä olet, joka Jumalaa vastaan riitelet? Sanooko työ tekiällensä: miksis minut tainkaltaiseksi tehnyt olet?
21 Vai eikö savenvalajalla ole valta tehdä samasta savensa seoksesta toinen astia jaloa, toinen halpaa käyttöä varten?
21 Eli eikö savenvalajalla ole saven päälle valtaa, yhdestä kappaleesta tehdä yhtä astiaa kunnialliseksi ja toista huonoksi?
22 Entä jos Jumala, vaikka hän tahtoo näyttää vihansa ja tehdä voimansa tiettäväksi, on suurella pitkämielisyydellä kärsinyt vihan astioita, jotka olivat valmiit häviöön,
22 Sentähden, jos Jumala tahtoo vihansa osoittaa ja voimansa ilmoittaa, on hän suurella kärsivällisyydellä kärsinyt vihansa astioita, jotka ovat kadotukseen valmistetut.
23 ja on tehnyt sen saattaakseen kirkkautensa runsauden ilmi laupeuden astioissa, jotka hän on edeltävalmistanut kirkkauteen?
23 Ja että hän tiettäväksi tekis kunniansa rikkauden laupiutensa astioille, jotka hän kunniaan on valmistanut,
24 Ja sellaisiksi hän myös on kutsunut meidät, ei ainoastaan juutalaisista, vaan myös pakanoista,

sinun olisi otettava Jumalan sana elämääsi ...oli mm kaste otettava ei se jonka toiset puolestasi tekivät....lapsena vaan ihan itse ..teit parannuksen ottamalla Jeesuksen syntiesi sovittajaksi jatkat siitä ottamalla kasteen...matkalla voit tehdä syntiä melko varmasti tunnustat syntisi, edelleenkin ja pyrit siihen Jumalan sana tulee öljynä astiaasi monissa elämän valinnoissa annat sen vaikuttaa elämääsi ei elämääsi se että olet päihtynyt olet silloin jo kirjoitusten ulkopuolella sillä ei viisas ole kenkään 
(huomaa viisas neitsyt et ole viisas neitsyt silloin) jos hoipertelet kännissä.Vaikka viini sallitaan raamatussa ei...näin kuitenkaan..
sananlaskut 20
"Viini on pilkkaaja, väkijuoma remunpitäjä; eikä ole viisas kenkään, joka siitä hoipertelee.

koska kuljet kirjoitusten mukaan.et tietenkään luule että sinä voisit pelastaa itseäsi vaan Jeesuksen Kristuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä sillä se on hintana annettu elämästämme..

 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. 

Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'

lamppu sammuu jos öljyä(kuuliaisuus sanalle tuo öljyä elämääsi) ei ole otettu elämään mene siis kasteelle jos et halua seurakuntaa vaihtaa koeta tehdä sitten ja kysyä suostuuko joku kastamaan ja niin edelleen turha sitten kun Jeesus tulee ...tee nyt mitä sanon...
 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille.
 Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' 

voi ei ....Jumala teen nyt tämänkin että lähimmät saisi sillä sinä tule se on varmaa ja öljyä tarvitaan ja kuuliaisuutta sanallesi..

Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.[2]»


SEURAAN KUIN MOOSES MITÄ ON KIRJOITETTU JA NÄEN MITÄ MOOSES NÄKI YLILUONNOLLISEN PELASTUKSEN..SITÄ TARVITAAN, sillä tämän mailman faarao on jälleen luonut orjuusrahan siruineen siitä pelastutaan Jumala sanalla on toteltava kirjoituksia vain ja ei ihmisoppeja...





jos haluat raamatullisen näkemisen lisäystä suositan petri paavolan sivut kasteesta,
minulle riitti oma kokemus  SIKSI TEIN ja muutama sana tiesi tämä on Jumalan tahto asiassa.
http://www.kotipetripaavola.com/vesikaste2b2.html


Les liens ci-dessus sont pour l'internet, je ne suis pas responsable de leur contenu!

yllä olevat linkit ovat etsitty internetistä ,en ole vastuussa niiden sisällöstä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti