sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

VIKTOR HUHTA NÄYTTELI HENKENSÄ EDESTÄ. MYÖS KUNINKAAKSI ASTI PÄÄSSYT DAAVID NÄYTTELI HENKENSÄ EDESTÄ ELÄMÄSSÄÄN, HEITTÄYTYMÄLLÄ MIELENVIKAISEKSI JOTTA HENKI PELASTUISI

O L I S I N   R Ö Y H K E Ä  J O S  V Ä I T T Ä I S I N  M O L E M P I A

V A L E H T E L I J O I K S I . E I  M O L E M M A T  O N  O L L E E T.


P I DÄN  T O S I K E R T O M U K S I S T A

J O S   S E L L A I N E N  E S I T E T Ä Ä N

H Y V I N ,  A N S A I T S E E   S E  H U O M I O N

kiitos Yle 1 , kiitos Martti Suosalo + näyttelijät  koko ryhmä , hienosta elokuvastanne näytellen Jalmarin vai Vihtori Huhdan ? useaa tarinaa ikäänkuin rinnan.
 Koska blogini on suomeksi Nauti ja Selviydy. Sopii Ylen näytelmä jotta moni sen näkisi perustuuhan se tositarinaan. Raamatussa on eräs tarina  samankaltaisesta henkensä edestä näyttelemisestä se tunnetaan, aivan yhtä huonosti kuin tämän elokuvan  JALMARI PARIKASTA. JA VIHTORI HUHDASTA
MOVIE HERE , 13 DAY YOU CAN SEE THIS LINK FINNISH FUNNIEST MEN..
The prisoners in the death camp prepare a play to entertain the guards and the German commander. The audience needs to be laughed at, the stakes are life.

13 PÄIVÄÄ YLE AREENASSA TUOSTA LINKISTÄ SUOMEN HAUSKIN MIES
https://areena.yle.fi/1-4136450 HERE LINK
THIS PAY A LITTLE ...
https://viaplay.fi/store/suomen-hauskin-mies-2018?gclid=Cj0KCQjwirz3BRD_ARIsAImf7LOYSYY3ZcnoofmFYfIjOcexrHoz20URjr8AmGA9hy8E8-P0bJujyloaAjL8EALw_wcB&gclsrc=aw.ds


Suomen hauskin mies





Jaa ohjelma

Kuolemanleirin vangit valmistavat näytelmän vartijoiden ja saksalaiskomentajan viihdyttämiseksi. Yleisöä pitää naurattaa, panoksena on elämä. N: Martti Suosalo, Jani Volanen, Leena Pöysti. O: Heikki Kujanpää. Suomi, 2018.


Suomen historiasta tiedetään se, että vangittu teatterinjohtaja Vihtori Huhta teki vankina olleiden kollegoidensa kanssa pilkkanäytelmän Suomen kuninkaasta. Näin käy myös elokuvassa.
– Toivo päättää ottaa riskin ja alkaa tehdä parodiaa Suomeen kaavaillusta kuningashankkeesta, Suosalo sanoo.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jalmari_Parikka
Hjalmar Fabian Parikka (16. lokakuuta 1891 Sortavala – 27. maaliskuuta 1959 Helsinki[1]) oli näyttelijäteatterinjohtaja ja punakaartin Vuoksenlaakson komppanioiden päällikkö Suomen sisällissodassa. Myöhemmin hän oli rintamapäällikkönä ja jäi vangiksi Viipurin maalaiskunnassa käydyn Naulasaaren taistelun jälkeen. Hän sai kuolemantuomion, joka muutettiin elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi.

DAAVID OLI PAIMENPOIKA JA KERRAN ERÄS PUHUJA ARVELI IISAIN POIKAA DAAVIDIA SYRJÄHYPPY POJAKSI, PÄÄTTELI SIITÄ ETTÄ KUN PROFEETTA SAMUEL KUTSUI IISAIN KUTSUMAAN POIKANSA JOTTA VOISI ÖLJYLLÄ VOIDELLA  JÄI TÄMÄ YKSI SIIHEN TYÖHÖN JOHON YLEENSÄ PALVELIJA LAITETTIIN ELI MIKSI PROFEETTA JOUTUU SANOMAAN ONKO TÄSSÄ KAIKKI POIKASI ? HENKI EI YHTYNYT VANHEMPIIN VELJIIN VAAN TÄMÄ VÄHEKSYTTY OLI JUMALAN VALITSEMA.https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

1. Sam. 16:4 
Samuel teki, niinkuin Herra oli puhunut. Mutta kun hän tuli Beetlehemiin, tulivat kaupungin vanhimmat vavisten häntä vastaan ja kysyivät: "Tietääkö tulosi rauhaa?"
1. Sam. 16:10 
Niin toi Iisai seitsemän poikaansa Samuelin eteen. Mutta Samuel sanoi Iisaille: "Herra ei ole valinnut ketään näistä"
1. Sam. 16:11 
Ja Samuel kysyi Iisailta: "Siinäkö olivat kaikki nuorukaiset?" Hän vastasi: "Vielä on nuorin jäljellä, mutta hän on kaitsemassa lampaita". Niin Samuel sanoi Iisaille: "Lähetä noutamaan hänet, sillä me emme istu ruualle, ennenkuin hän tulee tänne".

iisain lapset tässä tässä Daavid on mielestäni laitettu nyt etuasemaan kun profeetta tuli ei poikaa edes huomioitu muista tämä !


1. Sam. 16:13 
Niin Samuel otti öljysarven ja voiteli hänet hänen veljiensä keskellä. Ja Herran henki tuli Daavidiin, siitä päivästä ja yhä edelleen. Sitten Samuel nousi ja meni Raamaan.
NÄIDEN TAPAHTUMIEN JÄLKEEN DAAVID VOITTI MM SEN KUULUISAN GOLJATIN JÄTTILÄIS SOTURIN, JUMALA KUN VOITELI KAATUI JÄTTILÄINENKIN...

MYÖHEMMIN VAIKKA OLI VOIDELTU JOUTUI JALMARIN ja VIHTORI HUHDAN KALTAISEEN TILANTEESEEN AHDISTETTUNA SELVISI KUTEN MIEHETKIN.

ONKO KUULTU MISSÄÄN ETTÄ MIELENVIKAISENA ESIINTYVÄSTÄ DAAVIDISTA TULI LOPULTA KUNINGAS..? RAAMATTU EI SILITTELE SE KERTOO ASIAT NIINKUIN NE OLI ,EI HIENOSTELLEN.
Kukapa tällaista nyt nykyään uskaltaisi sanoa ja tässä asiassa voin olla väärässä , voi olla että näitä mielenvikaisia onhan mailmassa satoja maita .


https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible
1 Ja Daavid tuli pappi Ahimelekin luo Noobiin. Mutta Ahimelek tuli vavisten Daavidia vastaan ja kysyi häneltä: "Miksi sinä tulet yksin, eikä ole ketään sinun kanssasi?"
2 Daavid vastasi pappi Ahimelekille: "Kuningas on käskenyt minut asialle ja sanoi minulle: 'Älköön kukaan saako tietää mitään siitä asiasta, jolle minä sinut lähetän, ja siitä käskystä, jonka minä olen sinulle antanut'. Ja palvelijat minä olen määrännyt siihen ja siihen paikkaan.
3 Anna nyt minulle, mitä sinulla on, viisi leipää, tahi mitä muuta löytyy."
4 Pappi vastasi Daavidille ja sanoi: "Tavallista leipää minulla ei ole; ainoastaan pyhää leipää on, jos vain palvelijat ovat karttaneet naisia".
5 Daavid vastasi papille ja sanoi hänelle: "Totisesti olivat naiset eristettyinä meistä niinkuin ennenkin, milloin minä olen retkelle lähtenyt; ovatpa palvelijain reputkin aina olleet pyhät, vaikka retki on ollutkin tavallinen retki. Sitä enemmän leipä repuissa nyt pysyy pyhänä."
6 Niin pappi antoi hänelle pyhää leipää; sillä siellä ei ollut muuta leipää kuin näkyleipiä, jotka oli siirretty pois Herran edestä, että sinne samana päivänä, jona ne oli otettu pois, pantaisiin tuoreet leivät.
7 Mutta siellä oli sinä päivänä eristettynä Herran edessä eräs Saulin palvelija, nimeltä Dooeg, edomilainen, Saulin paimenten päämies.
8 Ja Daavid kysyi vielä Ahimelekiltä: "Eikö sinulla ole täällä yhtään keihästä tai miekkaa? Sillä minä en ottanut mukaani, en miekkaani enkä muita aseitani, koska kuninkaan asia oli niin kiireellinen."
9 Pappi vastasi: "On, sen filistealaisen Goljatin miekka, jonka sinä surmasit Tammilaaksossa; katso, se on vaippaan käärittynä tuolla kasukan takana. Jos tahdot ottaa itsellesi sen, niin ota; sillä muuta kuin se ei täällä ole." Daavid sanoi: "Ei ole toista sen vertaista; anna se minulle".
10 Sitten Daavid nousi ja pakeni sinä päivänä Saulia ja tuli Aakiin, Gatin kuninkaan, luo.
11 Mutta Aakiin palvelijat sanoivat hänelle: "Eikö tämä ole Daavid, sen maan kuningas? Eivätkö he karkeloiden virittäneet hänelle tätä laulua: 'Saul voitti tuhat, mutta Daavid kymmenentuhatta'?"
12 Daavid pani mieleensä nämä sanat ja pelkäsi suuresti Aakista, Gatin kuningasta.
13 Niin hän tekeytyi mielipuoleksi heidän silmiensä edessä ja raivosi heidän käsissään ja piirusteli portin oviin ja valutti sylkeä partaansa.
14 Silloin Aakis sanoi palvelijoilleen: "Näettehän, että mies on hullu. Miksi toitte hänet minun luokseni?
15 Puuttuuko minulta hulluja, kun toitte tämän hulluttelemaan minun eteeni? Tällainenko saisi tulla minun hoviini?"

Tapani Perttu - Nathalie




EN ANSAITSE BLOGILLANI RAHAA ENKÄ KERÄÄ SITÄ NÄIN
Les liens ci-dessus sont pour l'internet, je ne suis pas responsable de leur contenu!
yllä olevat linkit ovat etsitty internetistä ,en ole vastuussa niiden sisällöstä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti