perjantai 1. toukokuuta 2020

JOOSEFIN UNI KUULUISA TOTEUTUI. TALLIKIRKON JASKAN UNINÄKY MEILLE KUULUISA, DRAMAATTISTA TAJUTA JÄLKEENPÄIN HEI NYT OLIMME NÄYN ERÄÄSSÄ KOHDASSA. LOPUKSI MITÄ JOUNI NÄKEE MAHDOLLISUUKSIA CORONASSA ?

KAIKKI TUNTEE JOOSEFIN UNEN KUULUISAN...SE KAIKKI TOTEUTUI...
JARI KERTOI UNESTAAN VUOSIA SITTEN, TÄNÄÄN TOTEUTUI ERITTÄIN TÄRKEÄ PALANEN HÄNEN NÄYSTÄÄN.

IHMINEN SUUNNITTELEE ENSIN ...
 HÄN KERTOI AIKANAAN MIETTINEEN TALLIINSA MONENLAISTA (VANHUSLAITOS TAI LASTENTARHA) MIKÄÄN EI TUNTUNUT OIKEIN TULEVAN TOTEUTUMAAN SITTEN HÄNELLE MUISTAAKSENI NÄYTETTIIN NÄYT ,

SEURASIVAT UNINÄYT:
 MAA OLI JOUTUNUT ERIKOISEEN TILAAN
UNESSA KUVA OLI TIETYSTI POLTETUN NÄKÖINEN, YMPÄRISTÖ NYKYISESSÄ PAIKASSA.


 JOS MAA ON TÄNÄÄN KORONAN KOURISSA EN TIEDÄ,  MITEN UNEEN SEN ITSE SYMBOLOISIT ? NYT YMMÄRRETTÄVISSÄ...
HUONO TILANNE SIIS..MITÄ SITTEN UNINÄYSSÄ TAPAHTUI ?
 1.KOHTA ON ERIKOISEN DRAMAATTINEN.
.HÄNELLE TULI ENKELILTÄ KÄSKY VIEDÄ YLÖS KÖYSI SELLAINEN VENEENKÖYSI..SITOA SE SINNE YLÖS PETÄJÄÄN JA MYÖS ALHAALTA SITOA SE.

 SITTEN ASIAAN SEURASI NÄYSSÄ JATKO IHMISIÄ ALKOI VIRRATA KÖYTTÄ PITKIN KOHDEN MÄKEÄ ,JOKA KUVASI PELASTUSTA KUN JARI NÄKI NÄYN,
 EI RISTIÄ VIELÄ MÄELLÄ OLLUT. SE TULI SINNE 2016 NOOAN PÄIVÄNÄ,

MUTTA SEURAA DRAMAATTISINTA KUULEMAANI.
KUN JASKA KERTOI SEN AIKANAAN .

.HÄNELLE TULI NÄKY NYT IHMISIÄ OLISI SITTEN TULOSSA
TÄNNE TALLIKIRKOLLE JA VÄKEÄ ALKOI NOUSTA  JA TIELTÄKIN OLISI TULOSSA VÄKEÄ JOPA ENEMMÄLTIKIN, TULI ENKELILTÄ KÄSKY JA SE ON DRAMAATTINEN..



ENKELI SANOI....KATKAISE...
KATKAISE KÖYSI SILLÄ  NE JOTKA OVAT MÄÄRÄTYT PELASTUKSEEN TÄMÄN PAIKAN KAUTTA OVAT SISÄLLE TULLEET, KÄSKY OLI ENKELILTÄ JA SE OLI EHDOTON.


 TÄMÄ OLI KUIN NOOAN ARKIN OVEN SULKEMINEN TAI VASTAAVA...ERIKOISTA OLI TÄNÄÄN SE, ETTÄ VAIKKA NUO PALLOT OLIVAT NARUUN SIDOTTU NIMENOMAAN JASKA OLI SE JOKA VAATI ON VIETÄVÄ TOINEN KÖYSI YLÖS SIDOTTAVA SINNE JA ALHAALTA HÄN SITOI MYÖS. TÄMÄ KAIKKI TAPAHTUI NIIN ETTEI ITSE TALLIKIRKON ISÄNTÄKÄÄN TAJUNNUT ETTÄ NYT TAPAHTUI SE MISTÄ HÄN ON KERTONUT , MINÄKIN TAJUSIN SEN VASTA MYÖHEMMIN...NYT SIIS ODOTAMME ETTÄ IHMISET MENEVÄT KETKÄ MENEVÄT PELASTUKSEEN SISÄLLE SITTEN OVI SULJETAAN. KIIREHTIKÄÄ IHMISET ARMON AIKAA MITATAAN TAIVAAN ENKELIEN SEURATESSA.


ILOISTA VAPPUA TEIMME INSTALLAATION RISTILTÄ ALTTARILLE, MIKÄ ERIKOINEN YMMÄRRYS NOUSI KAIKEN JÄLKEEN ?





KAINUUN JOUNI OLI VAUHDISSA SOITTELE HÄ MITÄ MEINAA HENRY, EIKÖ SELLAISTA ILOA LÖYDY ETTEI POTEROISSA ROIKUTA HÄ...MITÄ ! KAIKKI SE ON HUUMORIN HÖYSTÄMÄÄ , MITÄ ÄLYSIN JÄLKEENPÄIN TULI TUNNE OLIKO TÄMÄ KAIKKI EDELTÄVALMISTETTUJA TEKOJA ?

useamman ihmisen Jumalan sanan
https://drive.google.com/file/d/1m9g50Mywoa0ndrqDyy-g_UfmZUb3CiKW/view
Ulf soittaa ja laulaa
https://drive.google.com/file/d/1mbFT9PT5WVWu8jEDT5nnxIRJUmf3SBx-/viewhttps://drive.googl


Jouni puhuu ja laulaa..

e.com/file/d/13pdOADEUWUiKr0gKiihmKjrxbA09mxob/view
JOUNIN AIKAISEMMIN KIRJOITTAMA TEKSTI OTETTAKOON MITÄ JOUNI AJATTELEE ASIOISTA..

CORONA 2020 Mahdollisuus ihmiskunnalle
Coronan taustoista seuraavaa;  kolmannessa Mooseksen kirjassa luvussa 11 mainitaan ne eläimet,joista Jumala varoittaa kansaansa ja mainitsee ne saastaisiksi.Jakeessa 19 mainitaan yölepakko ja todennäköisin Coronaviruksen aiheuttaja on Hevosenkenkäyökkö,joka kantaa tuota pelottavaa virusta ja tätä läksyähän ei ihminen ole noudattanut vaan Kiinassa eläintoreilla lepakot ovat vapaassa myynnissä ravinnoksi ja näin saatiin mitä tilattiin.Jumala salli viruksen levitä koko maailmaan ja näin koko maailma on tuosta Jumalan sanan piittaamattomuudesta saanut osansa.
Synkillä asioilla on myös valoisa puoli,johon Jumala haluaa meidän katseemme ja huomiomme kiinnittää!
Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä. Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät on tullut kulmakiveksi. Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme.
Kaikki edelliset lauseet ovat Psalmista 118.Lauseet tuntuvat hänestä,joka ei Raamatun sanalle anna sitä arvovaltaa ja kunnioitusta,joka sille kuuluu;pöyristyttävältä.Tästäkö voisi iloita? Huomaa kuitenkin ja anna huomiosi oman maailmasi kulmakiviin,joiden tehtävä on kannatella ajatustapojamme ja viedä meidät voitosta voittoon ja ylellisyydestä loistavimpiin rikkauksiin; maailma romahti,kulmakivet pettivät.
Eihän näin pitänyt käydä,missä on nyt osakkeitteni nouseva arvo? Kyseletkö koskaan,kenen hallinnassa koko maailma on? Voiko edes pilvilinnojen romahtaessa ja tulevaisuuden häikäisevan valon hävitessäkään kysyä tai joutua miettimään;olenko ollut väärässä?  Onko oman rakennukseni pilarit kenties olleet perustuksiltaan aivan väärät? Tuliko nyt se tulva,josta Raamattu varoittaa? Onko tällä ja Nooan ajalla yhtäläisyyksiä!
Voi hyvä ihminen,sinä tomuhiukkanen,öinen katoava uni joka vain hetkisen saat elää maan päällä.Onko sinun kuitenkin oman tyhjyytesi ja voimattomuutesi tunnustaessasi otettava se askel,josta et ehkä ole kuullut tai olet sitä väistellyt;on tehtävä täyskäännös.Vanhan ajattelutavan,vanhojen kulmakivien musertuessa,niiden näyttäessä voimattomuutensa;on lähdettävä rakentamaan uusi perustus.
Jos Jumala ei auttaisi ihmistä rakentamisessa,uuden tien hapuilussa,niin hautaan me kaikki vaipuisimme! Kiitos kuitenkin Raamatun ilmoittamalle kaiken luojalle Pyhälle Jumalallemme,että hän meitä valvoen rakastaa ja hän haluaa ohjata meidän jalkamme oikealle tielle.
OIKEAN TIEN,TOTUUDEN LÖYTÄMINEN
Kun Hän surmasi heitä,kysyivät he häntä,kääntyivät ja etsivät Jumalaa.Ps.78:34. Oheinen Raamatun kohta kertoo perustavan totuuden meidän jokaisen elämästä.Nurkkaan,”konkurssiin” ajettu ihminen joutuu pakostakin pysähtymään ja tunnustamaan varmaan selviäkin puutteita elämässään,elämäntavoissaan.Taas sellainen ihminen,joka näissäkin vaiheissa löytää syyn jostain muualta on joutunut vaaralliseen sisäiseen tilaan josta ulosmurtautuminen olisi hänelle suuri onni.Kuvatun kaltainen ihminen kärsii oman kuvan näkemisen,rehellisyyden puutteesta.Kuka uskaltaa olla heikko? Harva myöntää olevansa heikko ja pyrkii kaikin tavoin omin keinoin vahvuuteen.Meidän olisi aina muistettava,että maailman myrskyt eivät ole meidän tyynnytettävissä ja jokaisen pursi on liian heikko päästäkseen maaliin asti.Miksi purtemme ei kestä? Siksi koska sitä ei ole tarkoitettukaan kestämään,yksin ja omin neuvoin.
Eräs Raamatun henkilö,jolle edellä oleva kirkastui merkillisen hyvin,oli Daavid.Daavid mm.Psalmissa 9. jae 5 ,sanoo ”Sinä hankit minulle oikeuden ja ajoit minun asiani…” Tämä lause kertoo jo sen,että Daavidin purressa hänen elämässään oli Jumala eikä kansipoikana vaan kapteenina. Riemullinen on myös Daavidin toteamus jakeessa 11. ”Ja sinuun turvaavat ne,jotka sinun nimesi tuntevat; sillä sinä et hylkää niitä,jotka sinua etsivät,Herra”. Eli jos haluat purtesi ohjautuvan turvallisesti ohi karikoiden ja joskus jopa myrskyjen laantumista odottaen suojasatamassa,niin jättäydy tavalliseksi matruusiksi.Näin Daavid teki.Tekikö Daavid virheitä,kyllä teki.Suuriakin virheitä.Hän teki sen mikä meidän kaikkien täytyy tehdä,nöyrtyä Jumalan edessä ja tunnustaa väärintekomme,syntimme.Synnit oli anteeksi annettu ja matka jatkui,ehkä pienemmin purjein.
Oletko ajatellut,mikä ero on maailman hallitsijoilla,esimerkiksi presidenteillä ja Jumalalla? Presidentit ajattelevat koko kansan parasta,kun taas Jumala huomioi jokaisen yksilöihmisen ja ajattelee hänen parastaan.Tässä onkin meillä mahtava käsinkosketeltava TOTUUS ympärillämme ja monet Raamatun lupaukset.Hänen huolenpitonsa yksi osoitus:” Kateuteen asti Hän halajaa henkeä,jonka Hän on pannut meihin asumaan” (Jaak.4:5). Hänen armonsa osoituksiahan on paljon muitakin.
Kuinka vaikeaa onkaan nöyrtyä?  Tämä on sitä aitoa extreme-taistelua nöyrtyminen ihmisten ja Jumalan edessä.Tunnustanko Pyhän Jumalan ihmisten edessä omaksi Jumalaksi,jota tahdon palvella maksoi mitä maksoi.Haluanko Raamatun totuudet ainoaksi elämäni ohjeiksi.
CORONA ON MAHDOLLISUUS
Mahdollisuus on annettu oikeudenmukaisesti kaikille maailman ihmisille.Vanhat,väärät asetelmat ajatuksissa,asenteissa ja elämäntavoissa voivat tulla murtumaan.Murtuminen merkitsee omassa tahdossa ”pakkoantautumista”,uuteen tahdon tilaan joutumista.Mielestäni Raamatussa ilmaukset ”avarasta paikasta” ovat niitä Jumalan järjestämiä tilaisuuksia,joista on meidän otettava vaari,kun meidät johdetaan avaralle paikalle,sieltä avautuu uudet näkymät.Esimerkkinä Raamatusta Psalmi 4 jae 2; ”…ahdingossa avarrat minun tilani…”.Tällöin henkemme taipukoon Jumalan Hengen kuljetettavaksi ja muokattavaksi.Me voimme saada elämäämme uuden johtolangan,elämän uuden pääteeman.Sananlaskut kuvaavat näitä asioita jos ei ratkiriemukkaasti niin ainakin hyvin valaisevasti,jonka sydänkin tunnustaa.Esimerkiksi: ”Poikani jos sinä otat minun sanani varteen ja kätket mieleesi minun käskyni niin, että herkistät korvasi viisaudelle ja taivutat sydämesi taitoon, niin jos kutsut ymmärrystä ja ääneesi huudat taitoa, jos haet sitä kuin hopeata ja etsit sitä kuin aarretta, silloin pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen. Sillä Herra antaa viisautta, hänen suustansa lähtee tieto ja taito (Snl.2:1-6).Koko maailmaa koskevan  Coronaepidemian minä näen siis uutena mahdollisuutena.Omalla kohdalla olen tunnustanut jo aiemmin Raamatun sanoilla: ”Hyvä oli, että minua kuritettiin,niin minä opin käskysi.” Onko niin,että Jumala pysäytti (salli pysäytyksen),että maailma voisi tulevia aikoja ajatellen muuttaa kurssia ja kaikille kansakunnille rakennettaisiin uusi aloitus,uusi mahdollisuus.Nykyinen kulutuksen taso esimerkiksi Euroopassa ja Amerikassa ei ole mitään kestävää kehitystä,vaikka siitä ollaan mainoslause otettu jokaisen businessmiehen ja -naisen suuhun.Ilman pysäytystä ei ihminen usko.Jotkut ihmiset tässä vallitsevassa tilanteessa kärsivät varmaan liikaa,mutta kärsimystä on aina ollut kuten Jeesus sanoi aikanaan:”Köyhät teillä on aina keskuudessanne”.Köyhyys ja kärsimys ei maailmasta lopu koskaan.
Tänään kokemamme Coronaepidemia on siis maaperän muokkausta ja kun kynnetään kunnolla ,on kynnettävä syvältä.Valoisa kevät ja orastavat viljapellot kiittävät kyntäjää,joka on tiennyt mitä pitää tehdä,annetaanko siemenelle täysi mahdollisuus tähkäpäiden tuottamiseen vai tyydytäänkö puolittaiseen satoon.Jumala on kyntäjä.Jumala on kylväjä ja Jumala antaa myös pelloille kasteen.Enpä enempää muuta toivo kuin sitä,että rehellisesti katsomme,mitä silmiemme edessä on ja jokainen huomaisi Jumalan puheen ja ottaisi siitä vaarin.Psalmissa 19 jakeet 2-4 ;  ” Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja. Päivä sanoo päivälle ja yö ilmoittaa yölle. Se ei ole puhetta, se ei ole kieltä, jonka ääni ei kuuluisi”. Kuunnellaan mekin ja tarkistetaan kurssimme.
Miksi minä olen kynään tarttunut? Jumalaan uskovana hänen heikkona palvelijanaan,on minun tuotava esiin Jumalan tahtoa meidän ihmisten keskellä.Sana sanoo Psalmi 105 jae 1: ”Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäväksi kansojen keskuudessa”. Niinpä tätä aikaa yhtälailla muiden kanssa ihmettelevänä saan minäkin peilata jatkuvasti elämääni Jumalan sanan valossa.Jokainen joutuu omat ”jaakobin paininsa” käymään henkilökohtaisesti yksin ja ei se ollut alkuperäiselle Jaakobillekaan helppo,josta  1.Moos. luku 32 kertoo.Minua on henkilökohtaisesti kovasti vaivannut tässä ajassa suruton ylpeily johon tässä ajassa ovat monet sortuneet.Erään kainuulaisen teatteriesityksen mainoksessa oli teksti : Mie alan tekemhän syntiä ja mie meinaan tehä paljon;jatkossa vielä maininta: Tervetuloa tekemhän syntiä Topin kanssa. ” Valitettavasti nuo kakaramaiset maininnat eivät voi olla muuta kuin niitä turhia sanoja,joista Jeesus varoittaa: ”Jokaisesta turhasta sanasta on teidän tehtävä tili tuomiopäivänä”. Herra antakoon Suomen teatteriväelle kuulevat korvat ja näkevät silmät! Monet asiat tässä maailmassa jatkuvasti ilmituovat sitä ,että Jumalan tuomioilla on vielä aikansa.Leikkuuväki ja peltomiehet huutavat palkkaansa ja viivyttääkö Herra heiltä apuansa! Herra ei torku eikä nuku!

Lopuksi tuon Raamatusta yhden löydön,joka mielestäni avaa ihmeellisen näkökulman Jumalan iankaikkiseen avaruudellisen laajan armon maailmaan.Nimittäin Kainin surmattua veljensä Aabel Jumala tietenkin olisi hetkessä voinut pyyhkiä tuon koko likatahran pois maan päältä,hävittää Kainin.Eiköhän se meistä kaikista olisi ollut kohtuus.Näin ei kuitenkaan käynyt vaan rakkaudessaan Jumala laittoi Kainiin merkin,ettei kukaan,joka Kainin kohtaisi,tappaisi häntä.Me ihmiset näemme monta kertaa toisemme enemmän tapettavina kuin rakastettavina.Meidän rakkautemme on kertakäyttöistä,kun taas Jumalan rakkaus on iankaikkista jokaista luomaansa kohtaan.Voi kun tästä eteenpäin coronapandemian jälkeen voisimme kulkea rakastaen toisiamme näitä tulevan elomme päiviä. Kunpa vielä saisimme sen Kainin viisauden,kun hän surmatyön tehtyään tunnusti Jumalalle :”Syyllisyyteni on suurempi kuin,että sen kantaa voisin”  Kiitos jo nyt Jumalalle,että monet ovat kääntyneet meneillään olevassa pandemiassa armahtajansa puoleen ja ovat saaneet avun ja rauhan sydämeen.Aamen.

18.4.2020 H-salmella Jouni

Raamatunkohdat 1933/1938 Käännöksen mukaisia
sama kuva lähetettynä TEHOSTEIN AIKA HIENI VAIN LINKILLÄ.
https://www.luukku.com/luukku?item=attach&op=save&mid=INBOX%2F31983&file=1&name=/Tallikirkolla010520+vappuna.mp4






Les liens ci-dessus sont pour l'internet, je ne suis pas responsable de leur contenu!
yllä olevat linkit ovat etsitty internetistä ,en ole vastuussa niiden sisällöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti