perjantai 26. elokuuta 2016

USKONNÄKEMYS, JONKA OMISTAN MITEN OLISIN PÄRJÄNNYT MARTIN LUTHERIN KANSSA ? HÄN OLISI KAVALTANUT MINUT ! KUOLEMAAN ! TÄTÄ EN/ET TIENNYT MARTTI LUTHERISTA ! HERÄÄ SUOMI SINUT ON PETETTY !

                            yesthattrue.blogspot.fi 
TÄMÄ ETTÄ JUMALA PYSÄYTTI MARTIN LUTHERIN SALAMANISKULLA 1505 EI RIITTÄNYT .... EI ALKUUNKAAN !
Kuvahaun tulos haulle SALAMANISKUN KUVA
FAITH VISION OF THE OWNER how I would have fared WITH MARTIN LUTHER? He would be betrayed ME! DEATH! This I / you did not know Martin Luther! YOU WAKE UP FINNISH have been deceived!

kaikki alkoi hyvin oli muutkin kuin samassa veneessä katolisuuden kahleista piti päästä irti.. mutta Luther ei kestänyt
raamatun perusteluita ja kääntyi myöhemmin Uskovia vastaan. Parasta Lutherissa oli yksin uskosta yksin armosta vaikka hän ei sitä suonutkaan anababtisteille. Myös se että kävi alussa keskusteluita ja käänsi uuden testamentin. Jos Luther olisi reilummin ollut raamatun sanan ottanut itselleen
olisi mailman hieman erinlainen .

 Jo nuorena Luther tunsi erityistä kiinnostusta hengellisiin asioihin pohtien varsinkin omaa suhdettaan Jumalaan. Ratkaisevan käänteen aiheutti raivoisa ukkosmyrsky kesällä 1505. Myrsky iski Lutherin ollessa matkalla opiskelukaupunkiinsa. Tästä säikähtäneenä hän rukoili apua: ”Auta, Pyhä Anna! Jos tästä selviän, ryhdyn munkiksi!”. Koska Lutherin henki säästyi, hän piti lupauksensa, erosi oikeustieteellisestä ja meni kaupungin augustinolaisluostariin isänsä vastustuksesta huolimatta.
MUISTOMERKKI TAPAHTUMAPAIKAN LÄHELTÄ...
Kuvahaun tulos haulle picture stotternheim stone martin luther


Reformaation isät Martti Luther ja Philip Melanchthon antoivat arvovaltansa ja teologisen tukensa vainoille ja väkivallalle puheillaan ja kirjoituksillaan. Dokumentit osoittavat, että Luther ja Melanchthon antoivat useita jyrkkiä ja väkivallan sallivia lausuntoja uudestikastajista. He eivät pelkästään hyväksyneet ihmisten vainoamista ja heihin kohdistettua fyysistä väkivaltaa, vaan jopa kannustivat vallanpitäjiä siihen sekä maallisin että teologisin perustein.

Luther joutui ottamaan kantaa anabaptisteiksi nimitettyjen kristittyjen tappamiseen vuonna 1527. Hän antoi suostumuksensa laille ja kuolemantuomioille, vaikka tapahtumia hänen omien sanojensa mukaan olikin ”kauheaa katsella”.

Onko tämä näin vaikeaa ? Kun kuulet sanan Jeesus ja joku on kertonut sen sinulle , mitä hän teki puolestasi rukoilet Häntä ymmärtäen ettet voi pelastaa sieluasi ja itseäsi ja sitten luet tai kuulet Raamatusta ne jotka uskoivat kastettiin. Joka uskoo ja kastetaan pelastuu... Kandaken hoviherralle filippus puhui ja kysyi ymmärsitkö kyllä no tuossa on vettä mikä estää kastamasta ja he astuivat veteen... hoviherra jatkoi matkaa iloiten

SARJASSA SUOMEN ON KANSA AIVAN TURHAA LUTHERIN LUMOISSA ! KUN KOKOONNUT KIRKKOON OLET JEESUKSEN NIMEEN KOKOONTUVA ET  LUTHERIN, PÄÄSTÄ IRTI  JO .
MINÄ EN SAA KUIN  JÄRKYTYSTÄ ... TAKUULLA EI  OLLENKAAN SUURIN TAIVAAN KAUPUNGISSA. ONKO HÄN YKSIN ARMOSTA
EDES SELVINNYT, USKON KAUTTA SINNE ?
 EN SAA
MITÄÄN USKON VÄRINÄÄ TÄSTÄ MIEHESTÄ !
TÄMÄ PÄIVÄ ON   OLEVA KUIN LOPPU HÄNEN  YLISTÄMISESTÄÄN.
JEESUS KRISTUS ON SEN ANSAITSEVA.. IKÄVÄ 500 VUOTIS ENNEN JUHLIEN SANOA TÄÄLLÄ EI OLE VIELÄ PÖYTÄÄ PUHDISTETTU !
HÄN OLI USKOVIEN   KAVALTAJA   JUUDAS !
 KATSO DOKUMENTIT JA RISTIINNAULITTUJEN JA POLTETTUJEN NIMILUETTELOT JA  HERÄÄ !
 USKO JEESUKSEEN JA OTA KASTE ! KUN OLIT LAPSI OLIT
SEMMOISENAAN  KELVOLLINEN JUMALALLE , NYT KUN YMMÄRRÄT ON  TEET VAIN SANAN MUKAAN ET EKSY !
JEESUS ON TULOSSA !
 TEE NIINKUIN RAAMATTU OPETTAA EIKÄ NIINKUIN USKOVIEN POLTTOA KAUHISTELEVA LUTHER JOLLA JÄÄ USKONPUHDISTUS USKOVIEN PUHDISTAMISEEN MAANPÄÄLTÄ SUOSITUS KIRJEINEEN JA PERUSTEINEEN MAALLISELLE VALLALLE.



Anabaptismi oli uskonpuhdistusten aikana syntynyt vapaaseurakuntaliike. Se sai alkunsa vuosien 1524-25 Ulrich Zwinglin uudistusten jälkiseurauksena Zürichissä. Sitä pidetään radikaalina protestanttisena reformiliikkeenä. Sana anabaptismi tulee sanoista "kastaa uudelleen". Tämä oli vastustajien antama nimi, jota liikkeen edustajat eivät hyväksyneet. He eivät kastaneet vauvoja, koska eivät pitäneet sitä raamatullisena. Siksi he eivät mielestään kastaneet ketään uudestaan.
Anabaptismista kasvoi vähitellen voimakkain ja suurin uskonpuhdistuksen haara. Nykyajan reformaatiosta alkaneista liikkeistä (luterilaisetanglikaanit,reformoidut, anabaptistit) anabaptistiset liikkeet (helluntailaisetbaptistitmetodistitadventistit ja muut kastajaliikkeet) ovat jäsenmäärältään suurin (yli 400 miljoonaa jäsentä).

 Raamatun kääntäminen kansankielille synnytti Euroopassa valtavan raamatunlukuinnostuksen. Ihmiset kokoontuivat seuroihin (konventikkelehin) oppimaan Raamattua. Näin monet tulivat uskoon ja saattoivat itse Raamattua lukemalla muodostaa oman teologiansa. Anabaptistit ja tunnetut uskonpuhdistajat olivat monessa asiassa samaa mieltä ja aluksi samalla puolella vastustamassa Katolista Kirkkoa. Zwingli, Jean Calvin ja Martti Luther halusivat luoda kirkon, joka voisi korvata Katolisen Kirkon aseman valtion ainoana kirkkona. Maalliset ruhtinaat olivat katolisella ajalla tottuneet siihen, että kaikkien kansalaisten piti kuulua samaan kirkkoon. He vaativat uskonpuhdistajilta "kenen maa, sen uskonto" periaatteen toteutumista. Anabaptistien raamattunäkemys merkitsi valtion erottamista kirkosta, mikä oli ristiriidassa ruhtinaiden toiveiden kanssa. Anabaptistit halusivat muodostaa vain uskovista koostuvia vapaaseurakuntia ("eine Sonderkirche" = erityisseurakunta). Uskonpuhdistajat yrittivät taivutella anabaptisteja yhteen yhteiseen kirkkoonsa, mutta nämä eivät taipuneet. Anabaptistit kokivat, että uskonpuhdistajien uskoon jäi vielä puhdistettavaa. Valtion kannalta pahinta anabaptistien opissa oli se, että he kieltäytyivät asepalvelusta ja kastamasta vauvojaan. Koska valtio ja kirkko olivat yksi ja sama asia, vauvojen kastaminen merkitsi myös alamaisten tekemistä ruhtinaalle. Koska nuoret protestanttiset valtiot olivat jatkuvassa vaarassa tulla Paavin sotaväen valloittamiksi, kastajien kristillinen pasifismi oli heidän silmissään vaarallinen asia. Niinpä ruhtinaat yhdessä valtiokirkkojen kanssa alkoivat vainota, vangita, karkottaa maasta ja teloittaa anabaptisteja.

Ulrich Zwingli oli Zürichin suurkirkon pappi ja hänellä oli läheiset suhteet kaupungin raatiin. Hän luki Erasmus Rotterdamilaisen vuonna 1516 julkaisemaa Uutta Testamenttia. Hän oli luomassa oppia tulevalle reformoidulle valtiokirkolle. Päätettäessä opista, hän sai vastustusta Balthasar HubmaieriltaKonrad Grebeliltä ja Felix Manzilta, jotka olivat osallistuneet Zwinglin järjestämiin väittelyihin. He katsoivat, että Zwingli ei ollut uskollinen Raamatulle (sola scriptura -periaatteelle) säilyttäessään lapsikasteen, kirkon ja viranomaisten yhteyden ja kristittyjen osallistumisen sodankäyntiin.[1] Vaikka miesten välillä oli muitakin opillisia erimielisyyksiä, kasteasia nousi yli muiden, mitä kuvastaa haukkumanimi "uudestikastajat". Tosiasiassa he tunsivat vain yhden kasteen, nimittäin uskovien kasteen, joka tarkoittaa henkilökohtaisen uskoontulon jälkeen otettua kastetta. Zwingli nimitti heitä myös kasteenvastustajiksi, "katabaptisteiksi", koska he vastustivat vauvojen kastamista. He eivät pitäneet vauvojen kastetta raamatullisena kasteena. Siksi he itse ajattelivat olevansa vain kerran kastettuja.

LUE LISÄÄ HEISTÄ TÄSTÄ LINKISTÄ https://fi.wikipedia.org/wiki/Anabaptismi

Monet vainotut kristityt, joilla oli anabaptistitausta pakenivat lopulta Amerikkaan ja vaikuttivat osaltaan siihen, että USA:sta tuli valtio ilman valtiouskontoa.Baptistit ja helluntailaiset ovat monessa mielessä anabaptistien kaltaisia, koska perustavat uskonsa vain Raamattuun. Lisäksi amishienmennoniittojen ja hutteriittien alku on juonnettavissa kyseisestä liikkeestä
PYSYVÄ MUSEO AMERIKASSA KANSASISSA https://kauffman.bethelks.edu/martyrs/


LUETTELO RISTIINNAULITUISTA,POLTETUISTA, HUKUTETUISTA JA MITÄ IHMEELLISIMMÄLLÄ TAVALLA KIDUTETUISTA...TÄMÄ NIMILUETTELO EI OLE TYHJÄÄ JOKAINEN ON MAKSANUT VERELLÄNSÄ HINTAA MUTTA VAIN JEESUKSEN VERI VIE TAIVAASEEN JA SIITÄ USKOSTA HE MAKSOIVAT...

MARTYRS MIRROR

of the DEFENSELESS CHRISTIANS

Index to Martyrs Mirror

Index of Anabaptists Who Were Persecuted
or Martyred 1525-1660


Marttyrien peili ja puolustuskyvyttömien kristittyjen hakemisto hakemisto
uudelleenkastajien tai uskovina aikuisina kastetuille jotka vainottiin tai oli
                                     marttyyreja vuonna 1525-1660.


http://www.homecomers.org/mirror/index-anabaptists.htm
kun katsot listaa tajuat kuinka pitkä se on....



VANHOJA PIIRROSKUVIA MARTTYREISTÄ
..https://mla.bethelks.edu/holdings/scans/martyrsmirror/
JEESUS, JOHANNES KASTAJA, STEFANUS, TÄSSÄ MARIA VAN BECKUM POLTETAAN

DIRK PIETERS SMUEL AND JACOB DEN GELDERSMAN, BURNT ALIVE AT AMSTERDAM, ON THE 24TH OF MAY, A. D. 1546
DIRK PIETERS SMUEL JA JAAKOBIN DEN GELDERSMAN, poltettu elävältä Amsterdamissa, 24. toukokuuta A. D. 1546


Thus God delivered them. unharmed and in peace. But Hans Gurtzham went back to prison, and was confined there one year longer; namely, until the year 1550; vv  when he was executed, about June, being drowned in the Danube, early on a certain Friday morning.

Näin Jumala vapautti heidät. vahingoittumattomina ja rauhaan. Mutta Hans Gurtzham meni takaisin vankilaan, ja rajatusti siellä vuoden pitempään; eli aina vuoteen 1550; vv jolloin hänet teloitettiin, noin kesäkuussa hukutettiin Tonavaan, varhain tiettynä perjantaiaamuna.





Maria van Beckum (ennen 1510 - 13 marraskuu 1544) oli hollantilainen aatelisnainen ja Anabaptisteloitetaan harhaoppisena.
Maria syntyi Markelo kuin tytär Johan II van Beckum (d. 1526) ja Johanna van Wrede (kuoli ennen 1511).Hän oli sisar Johan III van Beckum. Kun heidän isänsä veli kuoli, he muuttivat Nijenhuis in Diepenheim .Kun heidän äitinsä kuoli, isä avioitui uudelleen Beatrix van de Hoeve, joka heitti Maria ulos talon tulossa seuraaja David Joris . Vuonna 1542 The Anabaptists julistettiin kerettiläiset Alankomaissa, ja jonkin ajan kuluttua, että Maria otettiin hänen veljensä. Maria pidätettiin 31 toukokuu 1544 tilauksista Goesen van Raesveldt, ulosottomies Twenten, joka oli suhteellisesti ja oli seuraavana vuorossa, kun perillinen Nijenhuis koska Jan ja Ursula van Beckum olivat lapsettomia. [1] Hänen sisarensa-in- laki Ursula mukana hänet pois sympatiaa. Molemmat naiset tuomittiin kuolemaan polttamalla. Asiansa herätti paljon huomiota ja Maria muistetaan Marttyyrien Mirror by Thieleman J. van Braght . [2]

Maria van Beckum (before 1510 – 13 November 1544) was a Dutch noblewoman and Anabaptistexecuted for heresy.
Maria was born in Markelo as the daughter of Johan II van Beckum (d. 1526) and Johanna van Wrede (died before 1511). She was the sister of Johan III van Beckum. After their father's brother died, they moved to Nijenhuis in Diepenheim. When their mother died, their father remarried Beatrix van de Hoeve, who threw Maria out of the house for becoming a follower of David Joris. In 1542, the Anabaptists were declared heretics in the Netherlands, and some time after that Maria was taken in by her brother. Maria was arrested 31 May 1544 on the orders of Goesen van Raesveldt, the bailiff of Twente, who was a relative and was next in line as the heir of Nijenhuis because Jan and Ursula van Beckum were childless.[1] Her sister-in-law Ursula accompanied her out of sympathy. Both women were sentenced to death by burning. Their case attracted a lot of attention and Maria is remembered in the Martyr's Mirror by Thieleman J. van Braght.

Amazing Grace medley - Amish sisters sing/play guitar.


Like John Fox's book of martyr stories, Martyrs Mirror tells the tales of those, beginning with Christ's apostles, who were willing to stand alone for a simple, obedient faith. This classic 1660 Dutch book memorializes the godly lives and glorious deaths of European Anabaptist martyrs between 1524 and 1660 and thousands of other early Christians. The compiler T.J. Van Braght draws on the work of other historians, such as John Fox (who even tried to defend some of the jailed martyrs in this book), Eusebius, P.J. Twisck, Sebastian Franck, and Abraham Mellinus. These stories shine a mirror on ordinary people who experienced a spiritual reality that few today can even imagine
http://www.homecomers.org/mirror/contents.htm


Lisää mistä voit etsiä lutherin lausumisia http://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/kaste/kuole.htm
musiikki näytteitä amisheilta.
http://www.homecomers.org/mirror/goldendeed.mp3
http://www.homecomers.org/mirror/ausbund3.mp3


RAAMATUN AIKANA EI OLLUT KIRKKOA EI MUUTA JOKA USKOI JEESUKSEEN HÄNET KASTETTIIN ! OLI YKSINKERTAISTA !!
KUVA OLI TÄSTÄ LINKISTÄ
https://fi.wikipedia.org/wiki/Anabaptismi


sen sanon Pohjanmaalle Suomeen on Ruotsin kautta tullut Alankomaista ihmisiä jopa omassa suvussa on Isäni ja Isän Äidin sukutaulussa Flander sukunimisiä jotka ovat FLAAMEJA ja tullet FLANDERIN maakunnasta  siis Alankomaista
olen kuullut Valloneista jotka ovat Ranska kieliseltä alueelta heitäkin on Suomessa tänne on tullut  ?  Aikataulu tuntuvan sopivan Uskon vainoja karkuun on ihmisiä tullut sen olen ymmärtänyt vanhemmalla iällä. Jumala antakoon vielä uskon rauhaa mutta sen sanon

kaikki on lyhyen aikaa ja alkaa jälleen vainot tämänkaltaiset... kuin oli on oleva...

                       Sandy Ridge Mennonite Church Choir



SHEIKH IMRAN HOSEINILLE JOTA KUUNTELIN YOUTUBISTA KUINKA OLI MIELTYNYT ORTODOKSISUUDEN OLEVAN LÄHIMPÄNÄ ISLAMIA...EI SINUN MIELIPITEEN VUOKSI VAAN SEN VUOKSI MITÄ ON SEURATA JEESUSTA KRISTUSTA. SE ON MAKSANUT HINTAA EIKÄ NÄMÄ KRISTITYT PIDÄ SOTIMISESTÄ. KOVASTI OLI SHEIKKI TIETOINEN 3 MAILMANSODAN LÄHEISYYDESTÄ JA SHEIKKI KEHOITTI KAUPUNGEISTA IHMISIÄ MUUTTAMAAN MAALLE SILLÄ KAUPUNGEISTA TULEE ANARKIAN PAIKKOJA !

SEN VERRAN LUTERILAISILLE OLI TIUKKA PAIKKA KUN PYYSIVÄT MENNOJA KONFERENSSIIN NÄMÄ OLI SANONEET EMMEHÄN ME KIITÄ ESI-ISIEN VAINOISTA YHDESSÄ OLI LUTERILAISELTA UNOHTUNUT KOKO ASIA JA KYLLÄ MULLEKKIN ASIA  JÄÄNYT KATOLISTEN VARJOON. MUTTA PIENI YHTEISÖ NÄMÄ ON ENÄÄ. ANABABTISTEISTA ON KASVANUT LUTERILAISIA MONINKERROIN VÄKIMÄÄRÄLTÄÄN ISOMPI JA SEHÄN EI SIELUNVIHOLLISELLE SOVI SIKSI KATOLINEN JA ISLAM JA ORTODOKSISUUS JA KAIKKI PYRKII VAIN YKSI USKO. http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/F0711E53DD9579D0C225776900736CBC?OpenDocument&lang=FI


MIKÄ SE SINULLE ON ?

  BIBLE ---RAAMATTU--DIE BIBEL---A BIBLIA---БИБЛИ--LA BIBLE

1. "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. 
2. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? 
3. Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. 
4. Ja mihin minä menen - tien sinne te tiedätte." 
5. Tuomas sanoi hänelle: "Herra, me emme tiedä, mihin sinä menet; kuinka sitten tietäisimme tien?" 
6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. 


 I HAVE NO PROBLEM PEOPLE WHO BELIEVE JESUS AND ARE IN LUTHERIAN CRURCH WE ARE BROTHER THAT REASON ALWAYS MUST SAY TRUTH. TRUTH COME ALWAYS, BETTER TO SAY HERE.
http://tttooit.blogspot.fi/2016/02/katso-syntymavuotesi-ja-speciaali.html

Les liens ci-dessus sont pour l'internet, je ne  suis pas responsable de leur contenu!
yllä olevat linkit ovat etsitty internetistä ,en ole vastuussa niiden sisällöstä ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti